Vegetariánství se stalo opravdu populární. A jeho oblíbenost roste každým dnem. Třeba proto, že velkochovy zvířat produkují nejvíce oxidu uhličitého na světě. Znečišťují naši planetu. A to nemluvím o tom jak nešetrně je se zvířaty nakládáno při porážce. Zvířata jsou vystresována, plná růstových hormonů a zabíjena až nelidským způsobem. Konzumace masa je u většiny společnosti přehnána. V minulosti byli lidé schopni přijímat maso jen svátečně nebo jednou týdně. Ale dnes je trend nastaven tak, že pomalu člověk nevydrží bez masa jediný den. Je to naprosto šílené.
Zvířata nejsou schopni dospět a dozrát za tak krátký čas. A tak je jim pomáháno právě chemickou cestou. Různými růstovými hormony a preparáty. A tohle většina lidí konzumuje každý den. Přijímáme to do našeho těla a pak se divíme, že jsme nemocní a v psychické nerovnováze. Vegetariánství je naopak úplné vyloučení masa a produkty z nich. V dnešní době se již dá krásně maso nahradit. Vegetarián si fazolemi, čočkou a hrachem nahrazuje bílkoviny z masa a také železo. Vegetariáni ve velké míře konzumují ořechy a semínka. Navíc tato strava obsahuje spoustu vlákniny. Někteří vegetariáni se nebrání některé pokrmy třeba pomastit sádlem.
Rozdíl mezi vegetariánem a veganem je poměrně velký. Vegetarián odmítá vše co pochází z masa. A vegan odmítá úplně vše živočišného původu. Vede jí k tomu spousta věcí a morálních rozhodnutí. Když se rozhodnete s vegetariánstvím začít musíte mít jasný směr. Upřesnit si čím maso budete nahrazovat aby vám žádné živiny nechyběly. Nesmíte zapomenout na doplnění vitamínu D, B12 a omega mastných kyselin. Určitě si pořiďte kuchařku, kde se naučíte vegetariánské recepty připravovat. Určitě není dobré skončit s konzumací masa hned a naráz. Určitě je dobré postupovat pozvolně a odebírat jeden produkt za druhým.